2011. január 7., péntek

1. hét január 3-9.

Kendo hétfő:
Kezdő
Az edzés első harmadában a szokásos lábmunka gyakorlás volt, majd alaptechnikák gyakorlása közösen (men-men, men-do, kote-men, kote-men-do) utána, mint általában két részre szakadt a csoport. A melegítősök alapvágás+alapmozgást gyakoroltak, a hakamások pedig három motodachi segítségével men vágást fumikomival. Itt a lényeg a lazaság, főleg a felső test ellazítása volt, majd onnan villámgyors vágás.
(írta: Pálinkó T.)


Páncélos
Alapos átmozgatással kezdtük a 2011-es év első edzését. Sokféle suburi gyakorlat, nuki,gyaku és kaeshi, valamint suriage technikák voltak kezdésnek. Később mentsuke után a szokásos menuchi gyakorlás, kis kotevágás taiatarival és kote-men, valamint sayumen gyakorlás következett. Az edzés egyik alapgondolata volt, hogy mindenki legyen tisztában a képességeivel, valamint tűzzön ki elérendő célt saját maga számára, ami az egész éves munkát meghatározza.
(írta: Vincze S.)

Kendo szerda (haladó páncélos):
Az edzés központi eleme a suriashi gyakorlás volt. To-maból kiindulva a jobb lábfejet kis mozdulatokkal észrevétlenül előrecsúsztatjuk, miközben a shinai hegye nem (vagy nagyon kis mértékben) közeledik az ellenfélhez. A megfelelő pillanatban a bal lábat hirtelen zárjuk és így indulva vágunk men-t. A suriashinak sok fajtája van.
(írta: Vachter Á.)


Kendo csütörtök:
Kezdő
Lábmunka, ahol törekednünk kellett a minél kisebb lépések elérésére. majd megint közös kihon gyakorlatok, ahogy szintén a már hétfőn említett felső test lazaságát kellett szem előtt tartani. az edzés utolsó harmadában öt motodachival gyakorolhattuk a fumikomi-s men vágást. Egyszerre hatot kellett csinálni, és a fő szempont a levegővétel volt. Ezután do vágások következtek majd egy do-kirikaeshi és végeztünk
(írta: Pálinkó T.)
Páncélos

Az edzést rövid suburival, valamint suriage és kaeshi technika gyakorlással kezdtük. Mentsuke után men vágás gyakorlás volt, valamint uchikomi (Fontos, hogy uchikominál a belépés alatt ne felfelé, hanem inkább lefelé mozdítsuk a shinait, ezzel is nyomást gyakorolva). Ezt követően 8 motodachi állt fel, szinttől függően jigeiko/uchikomi volt. Végezetül két részletben sayumen gyakorlás. Az edzés alapgondolata az volt, hogy egy levegővel minél több támadást kell megpróbálni, uchikomi alatt pedig ne legyen szünet a vágások között.
(írta: Vincze S.)

Nincsenek megjegyzések: