2012. szeptember 14., péntek

Kendo

Szeptember 13, Csütörtök


Páncélos

Különleges edzés volt a mai:).

Bemelegítés után shinai nélkül volt sokféle alapmozgásgyakorlás; okuriashi, ayumiashi, okuriashi utáni nagymozgásos men vágás, 2-3 kis okuriashi után hirtelen kismozgásos men vágás (nyomás utáni hirtelen támadás jelleggel).
Fontos, hogy mindig ellenőrizük a kamae-unkat; a súlypont középen kell hogy legyen, mert amint valamelyik irányba eldől az arány, nem tudunk azonnal indulni. A gyakorlatsorozat végén párokban még shinai nélkül taiatari - hikimen gyakorlás volt, itt a laza csuklómozgásra, és a ritmusra kell különösen figyelni.

Ezt követően immár shinaival párokban kirikaeshi, valamint dovágás hirakiashi lépéssel volt a napi ajánlat. Soksok kotai után a motodachi shinai-jára vágással kismozgásos men után azonnal do vágás, majd pedig kis kote után azonnal do, végül pedig gyakudo vágás gyakorlás. Itt rengeteg dologra kell figyelni; távolság, kamae, shinai helyzete találatkor és zanshin alatt, de 2-3 egymást követő találat esetén az egyik legfontosabb a sebesség. Miután megvágtuk a ment, kotet, azonnal vágjunk do-t, ne késlekedjünk, mert oda a pillanat.

Mentsuke után párokban kirikaeshi volt, majd nagymozgásos menvágás, és kismozgásos menvágás "jigeko szerűen". Végül kote gyakorlással zárult ez a rész, ezt is "bíbásszerüen kellett próbálni" :).

Az edzés végén a magasdanos motodachikkal jigeiko volt, az utolsó 5 percben pedig szabad jigeiko. 

Nincsenek megjegyzések: