2012. április 20., péntek

Ápr. 19. Csütörtök

Kezdő edzés:
Nagyon kezdők: András senpai-jal gyakorolták a rei-t, a kamae-t, az ashi-kat, joge-buri.
Közepesen kezdők: Lápossy senpai-jal: Men, kote, do vágás, majd sayumen és do kirikaeshi védés nélkül. Végül az egyik szerencsés oldal 20 choyaku haya suburival zárta az erősítés előtti edzést (másik oldalra nem maradt idő)
Kevésbé kezdők (hakamások álnéven) Hunor sensei-jel:
Kihon,
Choyaku haya suburi (hogy javuljon a csuklómozgás),
Ismét choyaku haya suburi (mert "gyatra" volt a kivitelezés és kiderült, hogy a lábmunkán is van mit javítani)
Sayumen oda-vissza
Hiraki ashi
3 körönként cserélve a 2 motodachit: men vágás fumikomi ashival


B.T.


Páncélos edzés:

Bemelegítés után körbeálltunk, és alapmozgás volt; men, kote, do, kote-men, kote-men-do kombinációkban. Ilyenkor hasznos mindig ellenőrizni a sarokpontokat, a kamae-unkat javítani ha szükséges. Sayu men és nuki do gyakorlás is volt szintén még egyedül, a legfontosabb nuki do-nál, hogy a vágás végén a jobb kezünknek középre kell megérkeznie, durva hiba ha nagyon bal vagy jobb oldalon "ragad" a kezünk.
Ezt követően párokba rendeződve nuki do, men kaeshi do, és men suriage men gyakorlás volt, balra és jobbra kilépéssel egyaránt. Itt is kritikus a megfelelő lépés, ami szinttől függetlenül tud néha meglepetéseket okozni:).

Mentsuke után kirikaeshi, majd issoku itto no mai-ból nagy mozgással menvágás 6x, kis mozgásos menvágás belépéssel együtt 4x, majd Dan fokozatúak és Kyusok részekre oszlottunk. A Dan fokozatúak többek között men kaeshi do-t, és összetettebb technikákat gyakoroltak, míg a Kyus csoportban men,kote-men,do vágások kombinációját gyakoroltunk, végül pedig kote,men,do-t egyben, itt a távolság helyes megválasztása állított kihívás elé többeket a motodachi oldalon:).

Végül szabad jigeiko volt.

Az edzés egyik üzenete volt, hogy az alapmozgásos gyakorlásnál menben vagy anélkül, ellenőrizzük magunkat, hogy a sarokpontok szépen teljesüljenek, hiszen ez a cél.

Sanya

Nincsenek megjegyzések: