2012. június 13., szerda

Iaido

Június 12, Kedd

Összesen 9 fő vett részt az edzésen.

Már bemelegítés előtt kettévált a csoport. A válogatott jelöltek a felkészülési terv első részét gyakorolták Hunor senseijel, ezalatt a többiek végigcsinálták a szokásos légzőgyakorlatokat, erősítést és kihont Csaba senpai vezetésvel.

Ezután közösen maet gyakoroltunk, a válogatott jelöltek zenkent a többiek koryut. Majd ismét két csoportra bomlottunk, a haladók (3. dan és afelett) Hunor senseijel koryu kaiwazákat gyakoroltak. A terem másik felében zenken maet, ushirot, ukenegashit és soete tsukit gyakoroltunk. Mindegyikből kettőt csináltunk, egy lassút és egy normál tempójút, a kezdők feladata az volt, hogy másolják ezeket. A páros gyakorlatok előtt még volt egy kis jigeiko.

Az edzés végén bokutos páros gyakorlatok következtek, menuchi és sayumen jellegű vágásokkal, mint a múlt edzésen, átvettük a hiraki ashi lépéses változatot, ahol a nyak oldalára vágunk. Ezután összekötöttük a kettőt: míg az egyik oldal ment vágott, a másik hiraki ashival tért ki és nyakra vágott. Fontos megjegyezni, hogy ebben az esetben kisebbet kell oldalra lépni, hiszen a másik a vágással közelebb lépett. Befejezésként a men vágásra szúrással válaszoltunk. Itt elhangzott, hogy bár lehet egyenesen is szúrni, célszerűbb vízszintesen, mert ebben a helyzetben a kard be tud menni a bordák közé.

Nincsenek megjegyzések: