2012. június 26., kedd

Kendo

Június 25, Hétfő

Páncélos edzés

Az edzésen megtisztelt minket jelenlétével Ota Masataka sensei, aki a Shogai Kendo Tábor után még éppen itthon tartózkodott, így bár egészségi állapota miatt vívni nem tudott (picit megfázott a tábor alatt), de figyelemmel kísérte az edzést.

Pont a mai napon érkezett meg az MKSZ irodába Sipos Aranka és Yamaji tanár úr 6. danos diplomája japánból, így Ota mester adhatta át nekik azokat ünnepélyes keretek között (képek érkeznek)!

Egyik vendég tagunk, Yoko Suzuki sajnos hazautazik japánba, így a mai volt az utolsó edzése az MJKK-val, de egy szép és tartalmas beszédben magyarul megköszönte hogy itt lehetett velünk és együtt edzhettünk. Új vendég tag is érkezett viszont (sajnos a nevét még nem sikerült pontosan megjegyezni a nagy ceremóniális körforgásban, talán Sachi san), aki egy japán cégnél dolgozik nálunk, és egy évig fog itt tartózkodni, azalatt pedig ahogy ideje engedi, természetesen részt fog venni az edzéseken:)!

Bemelegítés után azonnal mentsuke következett, majd magas fokozatú motodachikkal kirikaeshi, nagymozgásos menvágás issoku itto no mai-ból, ugyanez belépéssel, végül pedig uchikomi geiko volt a napi ajánlat:).Abe sensei ismét többször is kiemelte, hogy mikor nagymozgásos men vágást gyakorlunk,akkor nem az erő számít, hanem hogy lazán, tökéletes kikentai ichi-t megvalósítva vágjunk.

Ezután szabad jigeiko volt, nagyon jó hangulatban telt, köszönhetően többek között a sok tényleg magas danosnak:).

Az edzés végén Ota sensei a seme fontosságáról beszélt, és hogy teljes erőbedobással, kitartóan és helyesen gyakoroljunk (nem szabad elmismásolni az edzést), így fogunk csak helyesen fejlődni.


És az elmaradhatatlan csoportkép:)


Nincsenek megjegyzések: