2012. május 16., szerda

Iaido

Május 15, kedd

Kezdéskor Hunor sensei-jel együtt 8-an voltunk, a végére 10 főre bővültünk.

Kivételesen, saját tanár híján, az egyetlen hakama nélküli kezdő is csatlakozott hozzánk. Bemelegítésként a szokásos ötféle légzőgyakorlatot csináltuk, majd a Yamasaki sensei által javasolt 10 "kis halált".

Kihon gyakorlással folytattuk: furigata után koryu kirioroshi, majd ugyanez suwari wazaban. Most egyikből sem csináltunk sokat, Hunor sensei másra tartogatta az időt. Kihon után a teremben szétszóródva tachigeiko gyakorlás következett.

Ezután került sor a maratoni katázásra. A feladat mae és ukenegashi volt, először lassan a két kata, azután saját tempóban. Mindenki eldönthette, hogy koryut vagy zenkent gyakorol, esetleg vegyesen. Összesen kb. 48 katat csináltunk folyamatosan, különösebb útmutatás nélkül, így mindenki arra figyelhetett, amit éppen fontosnak tartott.

Az edzést a válogatott-jelöltek és önként jelentkezők, majd Hunor sensei embuja zárta. A senseien kívül a többieknek az embun a következő katakat kellett csinálniuk: zenken mae, ukenegashi, kesagiri, morote tsuki, shihogiri.

Nincsenek megjegyzések: