2012. május 14., hétfő

Május 14, Hétfő



Páncélos edzés

Edzés elején megemlékeztünk a hétvégi táborról, elég elenyésző számban jöttek edzésre azok közül, akik ott is résztvettek. Abe mester is megjegyezte, hogy természetesen pihenni mindenképpen kell, de ilyen esetekben, mikor sokat dolgozunk egyszerre, valami átalakulhat, és úgymond nem szabad veszni hagyni a friss dolgokat, le kell menni edzésre, és folytatni a gyakorlást.

Alapmozgás következett teremhosszban, majd párokban az egyik oldal ment majd kotet vágott, a másik oldalnak pedig bármilyen oji wazaval kellett reagálnia. Itt pontosan előjött az, amiről Abe mester beszélt, hiszen a tábor alatt sokat foglalkoztunk oji wazakkal, és elég természetesen jött így gyakorláskor:).

Mentsuke után 4db 4 fős csoportra oszlottunk szint szerint, majd csoporton belüli motodachi cserés rendszerben végeztünk különböző gyakorlatokat;
- 20 sayumen vágás
- men-hiki do-men
- men, kote-men, do ,kote-men-do
- men, hiki men, men, hiki do, men, hiki kote , valamint ennek egy olyan változata, amikor a motodachi oldal közben tetszőleges oji wazaval próbálja fogadni a támadásokat

Ezt követően kote-menre gyakoroltunk párban oji wazat; itt is rettentő fontos az időzítés. Amint a támadó fél emeli a shinait, már lehet indítani a hárítást és a menvágást. Ha így gyakoroljuk, akkor sokkal jobban végre lehet hajtani a technikát, nem mellesleg nem leszünk veszélyben, hogy a támadó vágása mégiscsak betalál valahogy.

Csoportbontás következett, és a kezdő páncélosok a tai atari-t gyakorolták, haladóknak pedig mawari geiko volt. Érdekesek voltak a vívások, mivel magasabb danfokozatúak és kezdő vívók gyakoroltak együtt, sokat lehetett tanulni.

Sanya


Nincsenek megjegyzések: