2012. május 22., kedd

Kendo

Május 21, Hétfő



Páncélos edzés

Edzés elején párokban men kaeshi do gyakorlás volt; először oldalra suriashi lépéssel, majd olyan formában, hogy a vágás becsapódásának pillanatában megállva ellenőrizzük a karok, lábak és kamaeunk helyzetét.

Később ugyanúgy men kaeshi do gyakorlás volt, de mostmár vágás után átlósan jobbra kitéréssel, itt arra kell különösen figyelni, hogy a karunk előttünk, és a kard vízszintesben maradjon, miközben elhaladunk a legyakott ember mellett:).

Mentsuke következett, issoku itto no mai-ból nagymozgásos menvágás 6x,  majd javítás után 4x. Itt arra kell figyelni, hogy ne uchikomiszerű darálásba fogjunk, laza felsőtesttel, a legszebb kamaeunkkal, jó ki-ken-tai-ichi-vel vágjunk. A forma a lényeg, és az összhang, ne vigyünk bele "túlságos" erőt:).
Kis mozgásos menvágás következett távolról, belépéssel, majd uchikomi.

Danfokozatúakra és az alattiakra oszlottunk, és kotai rendszerben jigeiko következett. Később a danfokozatúaknak szabad jigeiko következett, míg a többiek kote suriage men-t gyakoroltak. Itt a megfelelő csukló csavarás kiemelten fontos, és hogy lazák maradjunk, mert erőltetve a mozdulatot ki fog térni a shinai a középvonalról, és nem sikerül a technika (valamint persze védtelenek is leszünk).

Abe mester kiemelte, hogy nagyon hasznos alap technika, mert ha ezt jól el tudjuk sajátítani, később vívás közben egy jó men suriage men aranyat ér:).


Nincsenek megjegyzések: